Logga in

Startsida

Stor aktivitet på fältet

Kursen pågår för fullt under Tomas Peterssons säkra ledning.

I kursen deltar 6 studenter, 3 vinschuppgraderare, 1 som gör uppflygning och teori för refreshing samt 1 uppgradering till Pilot 1. Så nog har han att göra, Tomas.

Klubbens insats är erbjuda utbildningslokal, café och logi för kursledaren. Stort tack till Smedby gård. Och förstås fält och vinsch som körs av Jerry och Arne.

Under onsdagen var det riktigt kul att se mer skärmar i aktion än på mycket länge. Dagen började med att två journalister (Folkbladet och NT) kom och skrev längre reportage och intervjuer med både ledare och deltagare. Det blev fina bilder på elever med markhantering.

Efter teoripass gjorde vinschlicensarna sina flyg på kvällen när det mojnat och sedan lågdrag fram tills solen försvann bortom Hageby.

Lågdragen går till så att vinschen står på 400 meter och piloterna dras upp till max 30 meter. Gick bra för de flesta men det gällde att springa rejält utan vind.

Det blev även ett tandemflyg med en reporter, David, från NT som med stor förtjusning följde med Jerry på ett fint flyg med perfekt start.

Av Johan B. :: Artikel ändrad 2021-07-22

Hur funkar det?

Besök sidorna Så funkar det - friflyg eller Så funkar det - motor om du undrar du vad skärmflyg med eller utan motor handlar om. Där står det allmänt om sporten, t.ex. om utrustning, kostnad, historik etc.

Vill du ta kontakt med någon annan klubb? Titta i så fall på Svenska Skärmflygförbundets klubblista. Det är en komplett lista med utförligare information om samtliga klubbar som är anslutna till SSFF. Klubbar med egen hemsida finns på sidan Länkar.

Inspiration? Här är lite...

Av Markus B. :: Artikel ändrad 2021-07-22

Välkommen

Intresserad och vill kolla in skärmflyg? Eller är du redan pilot och vill ta en svängom över kanalen? Besök oss gärna! Flygning brukar annonseras i kalendern samt på klubbens epost lista. Vi rättar oss efter väder, vind och intresse varför det ofta sker på ganska kort varsel. Kontakta gärna någon i styrelsen eller den som utannonserat aktivitet och kolla att det är okey så att ni inte åker i onödan.

Om du är gästpilot läs igenom Norrköpings Skärmflygklubbs Ordnings och säkerhetsrutiner (210429). Då är du förberedd på vad som gäller!

Kolla in en filmsnutt från fältet: Vinschtur i Söderköping!

Av Markus B. :: Artikel ändrad 2021-07-22

E-postlistor

Klubben har en epostlista för att lättare kunna nå ut till sina medlemmar (och andra). Listans namn är "Norrköpings Skärmflygklubb". Endast personer registerade på listan kan skicka mail, men alla kan läsa den. För att skicka till listan, skicka epost till nsfkgooglegroups.com.

För att prenumrera på epostlistan, fyll i den epostadress nedan.

E-post:

För mer information gå till epostlistans hemsida.

Styrelsen har också en egen epostlista. Adressen är nsfk_styrelsegooglegroups.com.

Av Markus B. :: Artikel ändrad 2014-10-06

Flygväder i Söderköping

klart.se

Vad är bra väder i Söderköping?

Fältet ligger i ca 125 graders riktning, dvs nordväst-sydost så dessa vindriktningar är bäst. Vid starkare och snedare vind kan det bli turbulens från kullarna bredvid vilket kräver lite mer startteknik och ofta blir det lägre releasehöjd.

SMHI anger byvindar i sina prognoser vilket ofta ger en fingervisning om hur nybörjarvänligt det kommer vara. För nybörjare är en bra prognos 0-4 m/s, byvind högst 2-3 m/s däröver och riktning VNV-NV eller O-SO. På eftermiddagar med sjöbris kan det dock blåsa mer och ända vara ok för alla som vill att flyga i.

Även värt att kolla in t.ex. Vaderprognosen.se som har koll höjdvindar.

Flygsugen? Gör så här: Planera flygning